onsdag 2 januari 2008

Vandaler åter kallade aktivister

Vandaler har kastat rödfärg och krossat fönster på en revisionsbyrå på Eriksfältsgatan i Malmö. Sydvenskans Bodil Brandomé kallar ligisterna för aktivister. Jag är så trött på den överslätande attityden till politiskt motiverad brottslighet.

Jag rekommenderar henne att läsa Magnus Sandelins bok Extremister som blottlägger sambandet mellan -ismer som kommunism, islamism och nationalsocialism. En mycket viktig bok för att förstå de unga arga "aktivister" som vill påtvinga oss sin extrema tro.
//
Emil

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar inte vad djurrättsaktivister har med islam, kommunism och nazism att göra?

Kalle sa...

är inte liberalism en -ism ?

Anonym sa...

...nog för att de vandaliserat ett kontor och mycker mer därtill, men nog är de aktivister alltid.
De har ju gjort något aktivt för att förhindra djurplågeri. Om du sen tycker att det är islam eller nåt så fruktansvärt som socialism [sic.] så får det stå för dig.

Liberalism kommer det, gudskelov aldrig att bli!

Anonym sa...

Med den definitionen borde även de som försökte hindra brandmännen på Rosengård kallas aktivister, de försökte ju aktivt förhindra att branden släcktes....

Anonym sa...

Nja, jag vet inte vad branden i Rosengård handlade om men visst kan folk vara aktivister utan att man för den sakens skull delar deras åsikter?

Det här är djurrättsaktivister, militanta möjligen. Sen om man tycker de gör rätt eller inte är en annan fråga. Där får man fundera på vilken sidan man väljer i fråga om djurplågeri.

En krossad ruta är bara en krossad ruta fram tills man frågar sig -varför- någon krossat den.

Emil sa...

Med metoder som den igår har djurrättsligister allt gemensamt med de tre totalitära lärorna ovan. I sina brottsliga metoder och i sin arrogans och elitism att tvinga på en liten minoritetsåsikt på befolkningen.

Att förstå eller försvara handlingar som denna är precis det stora problemet. Läs boken Extremister.

Anonym sa...

Över 75 000 000 djur (fiskar räknas bisarrt nog i ton och är inte inräknade) dödas varje år för att bli mat i sverige. Sverige har en befolkning på runt 9 miljoner.

Vem som tvingar på någon sina åsikter och sitt sätt att leva lämnar jag till dig att räkna ut.

Fabrikören sa...

Som vegetarian av etiska skäl kan jag mycket väl se en anledning till att inte slå ihäl djur när det inte är nödvändigt för vår överlevnad.

Men jag fattar inte kopplingen till skadegörelse av annans egendom av politiska skäl. Det är kanske för att det inte finns någon hållbar koppling. Det är kriminellt, inte etiskt!

Anonym sa...

Ok, så vad ska aktivisterna göra istället? Vänta på att Superman kommer och räddar djuren eller?

Jag försvarar ekonomiskt sabotage och brytande av dagens lagar på samma grund som jag försvarar att människor bröt mot lagen när de gömde flyende judar, förstörde koncentrationsläger och gjorde motstånd mot slaveriet.

Då sa man "de är bara judar...", nu kallas de visst "djur"...

LibeRatio sa...

Förstår att du väljer att vara anonym när du gör en så vidrig jämförelse. Vi lever i en demokrati. Det går att påverka djurhållningen på politisk väg. I en diktatur är den vägen stängd och då är det fullt motiverat att bryta mot diktaturens lagar för att rädda liv.

En mer relevant jämförelse är att se till brukande av våld för uppnå politiska mål, som ofta bara stöds av en minoritet. En metod som används av många grupper av extremister, däribland vissa som påstår sig kämpa för djurens rättigheter.

Fabrikören sa...

Det många av dessa djurrättsfundamentalister gör fel är att det från att erkänna att djur har ett värde, sluter sig till att de har samma värde som människor. Det är en slutledning som jag aldrig har sett försvarad på något förnuftigt vis.

Du anonyme som likställer fiskar och grisar med judar får gärna försöka rättfärdiggöra din slutledning. Det vore också klädsamt om du slutade gömma dig bakom anonymitet. Det är liksom lite mer ärligt på det sättet.