torsdag 3 januari 2008

En kebab i Kafkaland

En underbar rubrik till en underbar liten företagarhistoria från min gamla hemstad Ystad:

"Ägaren till en av Ystads kebabvagnar får inte sälja sina varor på kvällstid. Beslutet har fattats av tjänstemän med hänsyn till nya torghandelsstadgar. Stadgarna har dock ännu inte föredragits för kommunens politiker, som än mindre har tagit beslut i frågan. För säkerhets skull vägrar också förvaltningschefen på den så kallade samhällsbyggnadsnämnden att lämna ut det föreliggande förslaget."

Kebabvagnens ägare Avdullah Gashi drabbas hårt av Kafkalika tjänstemän. De har gjort bedömningen att behovet av kebab inte är så stort kvällstid efter att nattklubben Starshines verksamhet har upphört (till följd av att kommunen trotsade kommunallagen och köpte stället av Bandidos, vilket indirekt gör Gashi till offer för den organiserade (kommunala) kriminaliteten. Men det är en helt annan historia.).

I det fria Sverige trodde nog Gashi att det var en bedömning han borde göra själv. Om inte annat trodde han nog att de nya torghandelsstadgarna skulle träda ikraft innan de började gälla för honom.

Det kan väl inte vara så illa att en Kebabvagn inte passar in i fjorårets stadskärna. Vad är det nu man säger, hellre en kebabvagn på torget än ett rent helvete.
//
Fabrikören

2 kommentarer:

Jonas V sa...

Suck, stor suck! Min mor bor numera i Ystad och bor granne med en av de högre politiskt förtroendevalda där som är moderat.
Nästa gång jag är i Ystad skall jag fråga honom om detta. Har de nya moderaterna blivit emot företagande nu också???

Fabrikören sa...

Det här är så Kafka-likt att tjänstemännen har börjat använda sig av de stadgar politikerna ska godkänna. Politikerna är således än så länge bara skyldiga i att inte ha givit tjänstemännen en ordentligt rapp över fingrarna.