onsdag 14 november 2007

Sverige har fått en ny vänsterledarsida

Dagens Arena är en ledarsida på nätet med kopplingar till Arenagruppen. Oberoende, radikal, progressiv är programförklaringen.

"Sverige behöver en ledarsida som kan kommentera samtiden utifrån en vision om en bättre framtid. En ledarsida som kan ge nya perspektiv på områden som behöver åtgärder, för att sedan diskutera vad vi tillsammans kan göra för att bygga något bättre. Det handlar om att röra sig framåt. Framåt som samhälle och därför framåt som enskilda människor."

Medarbetare är:

Katerine Kielos: Hon har en bakgrund som skribent på bland annat Expressens kultursida där hon gjort sig känd för att hylla Naomi Kleins lögner och likställa liberalism med kommunism: "När boken är som bäst lyckas den via journalistiska observationer blottlägga den inneboende hänsynslösheten i kapitalismens människosyn. Människan ska anpassas till ekonomin och inte tvärtom. En antihumanism som nyliberalismen delar med kommunismen och som möjliggjort båda ideologiernas livsfarliga syn på människan som medel och inte mål."

Devrim Mavi, har en bakgrund som talesperson för Feministiskt initiativ och skribent i socialistiska partiets tidning Internationalen som är "en del av den globala rörelsen mot nyliberalismen, och har varit det sedan dess start."

Björn Elmbrant, som länge spridit sin "objektiva" vänsteranalys i Sveriges radio. Nu är han ledsen för att han inte får vara "objektiv" reporter samtidigt som han jobbar för vänstern.

Håkan A Bengtsson, Nisha Besara (chefredaktör med bakgrund som ledarskribent på Aftonbladet och politisk sekreterare till integrationsminister Jens Orback) och Per Wirtén (vettig, men ack så vänstervriden) kompletterar laget.

Jag är glad åt initiativet. Nu kan vänsterjournalisterna skriva ledare istället för kulturartiklar. De har kommit ut som opinionsbildare, vilket de varit hela tiden men samtidigt avlönade av kulturredaktioner och public service-företag. De flesta av dem har också en bakgrund som uttalade motståndare till liberalism och globalisering. Ska bli underhållande att läsa deras "progressiva" idéer...... not.
//
Casparus Due

1 kommentar:

Anonym sa...

Subterranean Homesick Blues. Tack Bob Dylan.
Don’t follow leaders, Watch the parking meters.
Loser. Tack Beck.
Don’t believe everything you breathe, You get a parking violation and a maggot on your sleeve.
Tack Pop.